Peter Bosz tijdens de training in Athene
NOS VoetbalAangepast

Bosz wil met Ajax het spel maken in Athene

Ajax begint zijn Europa League-campagne donderdagavond in Athene tegen Panathinaikos. Twee grote namen met een roemrucht verleden, maar de laatste jaren is er op internationaal vlak weinig te genieten geweest voor beide clubs. En volgens Ajax-trainer Peter Bosz zit structureel Europees succes er voorlopig ook niet meer in.

"Ajax en Panathinaikos zijn twee clubs met een geweldige geschiedenis, kijk maar naar de Europa Cup-finale uit 1971", zei Bosz tijdens een persconferentie. "Maar normaal gesproken zit dat er nu niet meer in. Het hangt af van veranderingen die de UEFA en de FIFA gaan doorvoeren."

Ajax en de Europese top

Volgens Bosz maken de recente plannen, zoals de nieuwe opzet van de Champions League, de aansluiting met de Europese top voor clubs als Ajax en Panathinaikos heel moeilijk. Maar er is nog hoop: "Als je echt anders durft te denken dan anderen, moet het mogelijk zijn om clubs uit grote landen te verslaan. Niet structureel, maar wel incidenteel."

Bosz voorziet geen structureel Europees succes bij Ajax

Voor Ajax is het duel met Panathinaikos alweer het tweede bezoek aan Griekenland in dit seizoen. In de voorronde van de Champions League wonnen de Amsterdammers met 2-1 bij PAOK Saloniki en koos Bosz voor een systeem met vijf verdedigers. Donderdag zal hij zijn elftal niet aanpassen.

"Dat lijkt me nu niet nodig", zei Bosz. "We gaan uit van eigen kracht. Net als PAOK voetbalt waarschijnlijk ook Panathinaikos met vijf verdedigers. We zullen het spel dus moeten maken. Dat willen we ook."

Dezelfde elf

Ajax begint vermoedelijk met dezelfde elf spelers die zondag een 1-0 overwinning boekten op Vitesse. Alleen achter de naam van Bertrand Traoré staat een klein vraagteken. De spits had de afgelopen dagen last van zijn hamstring, maar trainde woensdag wel zonder problemen mee in Athene.

Bertrand Traoré traint zonder problemen mee

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl