Peter Kolder was het afgelopen seizoen hoofdcoach bij Corendon
NOS Schaatsen

Schaatscoach Kolder aan de slag in China

Schaatscoach Peter Kolder is door de Chinese schaatsbond als bondscoach van de junioren en neo-senioren aangesteld. Hij moet de schaatsers klaarstomen voor de Olympische Winterspelen van 2022, die in Peking plaatsvinden.

Kolder was het afgelopen seizoen hoofdcoach van Corendon, maar die ploeg hield op te bestaan omdat hoofdsponsor Corendon ermee stopte en er geen nieuwe hoofdsponsor gevonden werd. “Het is een cliché maar dit is natuurlijk een geweldige uitdaging”, zegt Kolder.

Meteen aan de slag

“De Chinese schaatsbond wil richting de Spelen in eigen land een professionele schaatsstructuur opzetten. In 2022 is het de absolute ambitie om schaatsmedailles te behalen. Ik ga dat opzetten en als bondscoach in eerste instantie de junioren en de neo’s klaarstomen."

De stad Changchun wordt de thuisbasis voor Kolder. Hij is al in China en gaat meteen aan het werk. "Komend weekend ga ik met de selectie aan de slag daar. Ik heb een kamp georganiseerd waarbij ik de beste veertig talenten bij elkaar heb gedurende twee weken. Het sportieve programma gaat deels in China plaatsvinden en deels in Europa en wellicht in de zomerperiode zelfs een stukje in Nederland.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl