Beelden van twee van de drie verdachten
NOS NieuwsAangepast

Slachtoffer dodelijke mishandeling Wallen vocht zelf mee

De man die begin deze maand in coma werd geslagen tijdens een ruzie op de Wallen probeerde die niet te sussen, maar was actief betrokken bij een vechtpartij. De vriendengroep waar het slachtoffer deel van uitmaakte, vocht rond half twaalf 's avonds met drie Oost-Europese mannen op de Wallen.

De 32-jarige man uit Voorthuizen vierde met een vriendengroep een vrijgezellenfeest. De eerste indruk was dat hij als bemiddelaar optrad bij een ruzie tussen twee groepen, waarna hij werd belaagd. Maar uit beelden die de politie in het tv-programma Opsporing Verzocht liet zien, blijkt dat de vriendengroep van de man zelf ook betrokken was bij de vechtpartij op de Wallen en fors geweld gebruikte.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De man uit Voorthuizen liep bij die vechtpartij hersenletsel op, raakte in coma en overleed een dag later. De politie kreeg na het incident honderden uren beeldmateriaal binnen. De politie liet vanavond voor het eerst een deel van die beelden zien.

Ook gaven ze beelden en het signalement van de drie mannen die worden verdacht van het uitdelen van de fatale klappen. Het zou gaan om Roemenen. De aanleiding voor de vechtpartij is nog steeds onduidelijk.

De derde verdachte

Dat de man uit Voorthuizen en zijn vrienden zelf betrokken waren bij de vechtpartij maakt het volgens woordvoerder Ellie Lust van de politie Amsterdam niet minder triest. "Het slachtoffer is afgelopen vrijdag begraven. Hoe dan ook is een jong gezin zonder vader achtergebleven."

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en beelden. Er moeten volgens Lust heel veel getuigen zijn geweest, want het was die avond erg druk op de Wallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl