NOS WielrennenAangepast

Zilver Hijgenaar/Kanis op teamsprint

Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis zijn bij de wereldbekerstrijd in Peking tweede geworden op het onderdeel teamsprint.

Het Nederlandse duo werd in de finale geklopt door de Chinese baanrensters Lin Junhong en Gong Jinjie, die de meet passeerden na 33,295 en daarmee 0,71 sneller waren dan onze landgenotes. In de strijd om het brons was Litouwen te snel voor Oekraïne.

Op de ploegenachtervolging slaagden Vera Koedooder, Kirsten Wild en Laura van der Kamp er niet in een medaille te pakken. Australië was in de strijd om het brons te snel: 3.28,281 om 3.26,515. De winst op dit onderdeel was voor Nieuw-Zeeland dat Canada aftroefde.

Mannen

Ook de mannen verloren in Peking op de achtervolging de strijd om de derde plaats. Levi Heimans, Nick Stopler, Peter Schep en Sipke Zijlstra werden door de Britten ingelopen. Hetzelfde overkwam de Spanjaarden in de finale tegen winnaar Rusland.

Bij de mannen moesten Hugo Haak, Hylke van Grieken en Roy van den Berg in de kwalificaties genoegen nemen met de veertiende plaats. In de finale bleef Frankrijk (Michaël D'Almeida, François Pervis en Kevin Sireau) het trio van Rusland ruim een halve seconde voor. Het brons ging naar China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl