NOS NieuwsAangepast

Shakespeare opvoeren in je nakie is in Brooklyn 'heel normaal'

Shakespeare's The Tempest naakt

Elke avond stipt om zes uur verzamelen toneelliefhebbers zich rondom een groep naakte, beschilderde vrouwen in een park in Brooklyn, New York. De actrices spelen The Tempest van Shakespeare, ook wel bekend als De Storm.

Het was een van de laatste werken van de wereldbekende schrijver. Vierhonderd jaar na zijn dood wordt het opnieuw, op een verrassende manier, opgevoerd. Zonder kleren.

Terwijl de zon langzaam ondergaat in de groene New Yorkse oase, spelen de actrices vol overgave het toneelstuk. Het verhaal gaat over liefde, macht, wraak, vergeving en magie. Het verhaal wordt niet alleen nagespeeld, de actrices dragen ook een boodschap uit.

"Naast het spelen in dit geweldige stuk maak ik een statement over vrouwelijke seksualiteit en naaktheid. Ik wil laten zien dat het normaal is", zegt een van de actrices.

De naakte actrices zorgen ook voor commotie

Niet alle reacties zijn positief. Zo zijn enkele ouders van wie de kinderen in het park spelen, niet blij met het toneelstuk. "Mijn zoon is vijf. Misschien gaat hij er vragen over stellen die ik niet kan beantwoorden", meldt een bezorgde moeder aan CBS News.

Producent Pitr Strait is niet verrast door de commotie. "Sommige mensen vinden het raar, maar dat was te verwachten. We wisten dat de show voor opschudding zou zorgen en dat mensen er kanttekeningen bij kunnen maken."

Tot een verbod is het niet gekomen omdat inmiddels de vijfde en, voorlopig, laatste voorstelling van de zomer achter de rug. Het is wel de verwachting dat de naakte versie van The Tempest in de toekomst zal worden gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl