Valentijn Driessen, Tjerk Bogtstra en Maarten Wijffels tijdens het Sportforum van maandag 12 september
NOS VoetbalAangepast

'UEFA-presidentsverkiezing is net het Songfestival'

De toernooiwinst van Joost Luiten, de machtsgreep van US Open-winnares Angelique Kerber en de kansen van PSV in de Champions League. Zomaar wat zaken waar de drie gasten in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken enthousiast van worden. Maar over de aanstaande verkiezing van de nieuwe UEFA-voorzitter zijn Valentijn Driessen, Maarten Wijffels en Tjerk Bogtstra een stuk sceptischer.

Songfestival

De forumleden zijn ervan overtuigd dat Michael van Praag geen enkele kans maakt om woensdag gekozen te worden. "Omdat er een pact is gesmeed om Aleksander Ceferin te laten winnen", stelt Wijffels.

Driessen vult aan: "Achter de schermen worden er beloftes gedaan aan landen die op hem stemmen. En de Russen verwijten Van Praag dat hij ooit de aanval opende op Sepp Blatter. En als je de Russen tegen je hebt, dan heb je de tien omliggende landen ook tegen je." Bogtstra: "Het lijkt wel het Songfestival joh."

Driessen: "Dat is het. Het is inderdaad triest, maar de UEFA is geen haar beter dan de FIFA, ook al hebben ze dat wel altijd beweerd. Het werkt bij al die bonden hetzelfde. Alleen met een bepaalde mentaliteit kan je ver komen. Je kan je dus ook afvragen hoe Van Praag zo hoog in die organisatie is gekomen."

'Er is een pact gesmeed tegen Van Praag'

Meer druk voor PSV

Er wordt Europees gezien deze week niet alleen om het voorzitterschap gestreden, ook de strijd om de Champions League barst weer los. PSV is vanavond tegen Atlético Madrid, de verliezend finalist van vorig seizoen, zeker niet kansloos volgens Maarten Wijffels.

"Het knappe van PSV was vorig jaar dat het er steeds in slaagde om het Nederlandse niveau te ontstijgen in de Champions League. Als PSV dat weer kan, dan is er ook dit jaar weer veel mogelijk."

Driessen: "Maar er staat nu veel meer druk op dan vorig jaar, toen ze voor het eerst in vijf jaar meededen en alles mocht. Er wordt nu meer van ze verwacht. Ik ben benieuwd hoe de spelers daarmee omgaan."

Zware week Feyenoord

Later in de week wacht de Eindhovenaren de eerste topper in de eredivisie, want zondag is Feyenoord de tegenstander. Wijffels vermoedt dat PSV het niet heel lastig zal krijgen tegen de koploper.

"Je kan nu al bijna uittekenen hoe het zal gaan. Nu is er euforie en donderdag de grote wedstrijd tegen Manchester United. Het publiek duikt er dan bovenop en de spelers geven alles en dan zondag PSV. Dat zijn ze helemaal niet gewend."

'Feyenoord zal langer meedoen dan vorig jaar, maar redt het niet'

Kerber eendimensionaal, maar supergedisciplineerd

Natuurlijk werd er niet alleen over voetbal gesproken in het Sportforum. De enigszins verrassende US Open-winnaars Stan Wawrinka en Angelique Kerber zorgden bijvoorbeeld ook voor discussie aan tafel.

Driessen: "Ik hoop niet dat dit het einde van het tijdperk van Serena Williams is, want zij is een icoon van de tennissport. Veel meer dan Kerber." Bogtstra snapt dat wel. "Ik geniet er eerlijk gezegd ook niet zo van om naar haar wedstrijden te kijken."

"Kerber is een eendimensionale tennisster. Ze doet steeds hetzelfde en er gebeurt niks bijzonders. Maar ik vind het wel weer heel knap hoe ontzettend getraind zij is. Je ziet dat daar heel veel trainingsuren en discipline in zitten. En zo tennist ze ook. Ze wil ten koste van alles winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl