Luchtfoto van de kernreactor van Petten
NOS NieuwsAangepast

Schultz: gesprekken met personeel Petten over veiligheid

De inspectiedienst voor nucleaire veiligheid ANVS praat binnenkort met de exploitant van de kernreactor in Petten over de mogelijke invloed van de financiële problemen op de veiligheid. Minister Schultz schrijft daarover in een brief aan de Tweede Kamer. Partijen reageerden vorige week bezorgd op berichten over de veiligheid in Petten.

De NOS besteedde woensdag aandacht aan een notitie van een nucleair deskundige, waarin staat dat bij exploitant NRG veiligheid niet langer het leidende principe is en dat de financiële druk te groot is.

Risico

Schultz benadrukt in haar brief aan de Kamer dat de inspectiedienst op dit moment niet twijfelt aan de nucleaire veiligheid in Petten. Maar ze voegt eraan toe dat NRG ervoor moet zorgen dat het zijn veiligheidsprestaties continu verbetert en dat "bijzondere omgevingsfactoren op termijn een risico vormen".

De inspectiedienst voert de komende weken gesprekken met directie, management en medewerkers van NRG. Die gesprekken zijn ingegeven "door de zorgen over de onzekere financiële situatie in relatie tot de wijze waarop dit mogelijk invloed heeft op het veiligheidsgedrag van het personeel van NRG", schrijft de minister.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl