NOS Sport

Klitsjko noemt Fury een complete mafketel

Klitsjko: Fury is een complete mafketel

Bij de persconferentie voor het revanchegevecht om de wereldtitel boksen in het zwaargewicht ontbrak maandag een van de hoofdrolspelers. Tyson Fury kwam niet opdagen omdat, zo zei zijn manager, zijn auto onderweg naar de persconferentie stuk was gegaan. En de batterij van zijn telefoon was leeg. De Britse wereldkampioen neemt het op 29 oktober in Manchester opnieuw op tegen Vladimir Klitsjko.

Voor de verzamelde journalisten was het ontbreken van Fury een aderlating. Want waar Fury is, daar gebeurt iets. Zoals op een vorige persconferentie met de twee boksers, toen Fury zijn niet bepaald afgetrainde buik toonde en naar Klitsjko riep: "Is dit een bokserslichaam? Je bent verslagen door een vetzak. Schaam je."

De Oekraïense bokser kreeg door de afwezigheid van zijn rivaal in ieder geval alle gelegenheid om zelf een sneer uit te delen aan Fury. Dat deed Klitsjko door de Brit met Muhammad Ali te vergelijken. "Muhammad Ali vocht voor de mensenrechten en deed uitspraken die hem ook groot maakten buiten de ring. En Fury is het tegenovergestelde: een complete mafketel die de raarste uitspraken doet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl