In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Samenscholingsverbod bij metro in Spijkenisse

  • RTV Rijnmond
    Beschadigde winkels in Spijkenisse
  • RTV Rijnmond
    Snackbar dicht in Spijkenisse

De gemeente Spijkenisse heeft een samenscholingsverbod ingesteld rond het metrostation De Akkers. Reden is groeiende overlast, vooral door jongeren. De politie gaat meer surveilleren in de buurt.

De onrust in de buurt is de laatste maanden toegenomen, nadat een eetcafé de deuren had moeten sluitenen vanwege drugshandel. Afgelopen weekend gooide een groep van zo'n tien jongeren de ramen in bij meerdere winkels. Ook werd zwaar vuurwerk naar binnen gegooid.

Dat was reden voor burgemeester Salet om in te grijpen. "We willen dat mensen zich veilig kunnen voelen en niet geïntimideerd worden door groepen die hier hangen", zegt de burgemeester tegen RTV Rijnmond.

Confrontatie

Een week geleden was er al een confrontatie van jongeren met de politie. Agenten stuurden een groepje weg van de Zomerakker, bij het metrostation. Een van de jongeren vertrok pas toen de politie aanstalten maakte om hem de straat uit te zetten.

Een kwartier later was de groep weer terug, en weer weigerde dezelfde jongen weg te gaan. Daarop werd de 17-jarige jongen aangehouden. De agenten werden daarbij gehinderd door de andere jongeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl