De Zaandamse wijk Poelenburg, waar problemen zijn met hangjongeren.
NOS NieuwsAangepast

Jongen van 17 opgepakt in Zaandamse wijk Poelenburg

Een jongen van 17 is vanochtend aangehouden door de politie in de Zaandamse probleemwijk Poelenburg. Hij is opgepakt naar aanleiding van een filmpje op YouTube.

Een 33-jarige Amsterdammer herkende zichzelf op de beelden van een vlogger en deed zaterdag aangifte van mishandeling. De beelden zijn al zeker een maand oud. Onbekend is waarom de man nu pas aangifte heeft gedaan.

Poelenburg heeft al langer te maken met overlast door jongeren. Vlogger Ismail Ilgun filmt alles en zet het op YouTube. In de video's zijn voorvallen van agressie en intimidatie te zien.

De politie doet ook nog onderzoek naar een aangifte van het Zaandamse raadslid Juliëtte Rot. Zij werd zaterdagmiddag geïntimideerd door een groep jongeren en heeft aangifte gedaan van bedreiging. Een optreden van haar in de talkshow Pauw viel bij een deel van de groep niet in goede aarde.

Hardere aanpak

De gemeente Zaandstad, politie en Openbaar Ministerie hebben vandaag maatregelen aangekondigd om de overlast van de groep te stoppen. Zo is er een samenscholingsverbod van kracht en kan er aan jongeren een gebiedsverbod worden opgelegd. Ook wordt er meer gesurveilleerd.

Volgens burgemeester Faber is een stevige aanpak op zijn plaats, ook in het licht van de intimidatie van gemeenteraadslid Rot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl