Bij het ongeluk in december viel één dode en raakten vijf gezinsleden gewond
NOS NieuwsAangepast

Nabestaanden A2-ongeluk: korte celstraf zware tegenvaller

De familie van de slachtoffers van het ongeluk in december vorig jaar op de A2 bij Maarssen is hevig teleurgesteld over de straf voor de veroorzaker. "Dit is een zware tegenvaller voor ons", zegt de vader van de omgekomen man. "Als er acht jaar cel geëist wordt, dan denk ik dat drie jaar heel erg weinig is wanneer je ziet wat hij veroorzaakt heeft."

De rechtbank in Utrecht kwam vanmiddag tot een lagere straf dan geëist tegen Neil van der L., onder meer omdat doodslag niet bewezen is. Van der L. ging weliswaar met drugs op achter het stuur zitten en reed ruim 200 kilometer per uur, maar hij reed volgens de rechters niet met opzet in op de auto van zijn slachtoffers.

In de auto zat een gezin. De vader kwam om het leven en vijf inzittenden raakten gewond, van wie twee kinderen niet meer zullen herstellen. Dat laatste maakt het vonnis voor hun opa extra zwaar te bevatten. "Ik ben mijn zoon kwijt en twee kleinzonen zijn voor de rest van hun leven invalide."

Het Openbaar Ministerie beraadt zich nog op een hoger beroep, maar als het aan de nabestaanden ligt, komt dat er niet. "Daar hebben we geen interesse in. We moeten het nu een keer kunnen afsluiten. En dat gaan we ook doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl