NOS VoetbalAangepast

Cocu wil lef en passie in een kolkend stadion

Cocu en De Jong willen lef en passie in een kolkend stadion

Toen Ruud van Nistelrooij zijn oude club PSV eind augustus in een groep indeelde met Atlético Madrid gingen de gedachten in Eindhoven direct terug naar de verloren achtste finale van vorig seizoen. "Je krijgt een paar kansjes, dan moet je niet twijfelen en die kans maken", zei Phillip Cocu vanmiddag op de persconferentie voorafgaand aan het duel dinsdag met Atlético.

Volgens Cocu heeft PSV vorig jaar in de Champions League zijn lesje wel geleerd. "We spelen tegen een hele stugge tegenstander van hoog niveau. Wij zullen lef en passie in de wedstrijd moeten gooien en dan kun je een resultaat halen."

Zoals vorig jaar maart. Over twee duels liet PSV toen zien dat het in staat is een Europese topploeg in verlegenheid te brengen. De Madrilenen hadden strafschoppen nodig om PSV te verslaan, nadat beide wedstrijden in 0-0 waren geëindigd.

'Als team verder dan toen'

"Of ik nu voor die uitslag teken?", vraagt aanvoerder Luuk de Jong. "Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Ik denk dat we met het publiek erachter voor een stunt kunnen zorgen. Hopelijk kunnen we laten zien dat we als team verder zijn dan toen."

  • Pro Shots
    Luciano Narsingh wordt getroost door Stijn Schaars en Jorrit Hendrix na de uitschakeling tegen Atlético Madrid
  • Pro Shots
    De elf van PSV die in maart speelden tegen Atlético Madrid, alleen Marco van Ginkel en Jeffrey Bruma vertrokken uit Eindhoven

Cocu is van mening dat Atlético sterker is dan vorig jaar. Maar ook PSV lijkt progressie te hebben gemaakt. Verloor de ploeg vorig seizoen rondom Europese duels nogal wat punten tegen kleinere tegenstanders, afgelopen weekend blies de ploeg NEC in Nijmegen omver met 4-0. Een goed teken, vindt De Jong.

"Misschien waren we vorig jaar al te veel bezig met de Champions League-wedstrijden en werden we te gemakzuchtig. We hebben tegen NEC laten zien dat het nu niet zo was. Daar hebben we volwassen gespeeld."

De PSV-spelers vieren feest met de fans na de zege op CSKA Moskou

Volwassenheid telt in Europa en het slimme, realistische spel dat de ploeg van Cocu vorig jaar liet zien in de groepsfase oogstte veel lof. In eigen huis werden Manchester United (2-1), VfL Wolfsburg (2-0) en CSKA Moskou (2-1) verslagen. Een uitzinnig Philips Stadion liet de spelers van PSV boven zichzelf uitstijgen.

Trainer Cocu roept de supporters op om diezelfde sfeer te creëren. "Dat werkt twee kanten op. Onze ploeg gaat zich sterker voelen en de tegenstander kan erdoor geïmponeerd worden. Dat bleek vorig jaar wel."

De oud-international kan met zijn staf beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen de lang geblesseerde vleugelaanvaller Jürgen Locadia ontbrak vandaag op het trainingsveld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl