Vera Pauw is niet langer de bondscoach van Zuid-Afrika
NOS VoetbalAangepast

Pauw gestopt als bondscoach Zuid-Afrika

Vera Pauw is niet langer de bondscoach van de Zuid-Afrikaanse voetbalsters. Pauw heeft na de Olympische Spelen in Rio, waar haar team werd uitgeschakeld in de groepsfase, haar besluit aan de speelsters bekendgemaakt.

"De reden is dat ik terug naar mijn man wilde. Ik heb tweeënhalf jaar gescheiden geleefd. Dat wilden we niet meer. Met het team hebben we ver boven de verwachtingen gepresteerd. We hebben van over de hele wereld lof over ons spel gekregen. Helaas konden we de vele kansen die we creëerden niet in doelpunten omzetten. Maar mijn beslissing had niets te maken met de resultaten, het was een privébeslissing."

Pauw was sinds 2014 bondscoach van Zuid-Afrika. In 2015 liep de ploeg plaatsing voor het WK in Canada mis. De Olympische Spelen in Rio werden wel gehaald.

Daar kwam het team (52ste op de wereldranglijst) terecht in een zware poule met de latere finalist Zweden, China en Brazilië. De eerste twee wedstrijden gingen verloren, tegen Brazilië speelde 'Banyana Banyana' gelijk met 0-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl