Michel Platini
NOS VoetbalAangepast

Geschorste Platini mag van FIFA spreken op UEFA-congres

De ethische commissie van de FIFA heeft Michel Platini toestemming gegeven om woensdag aanwezig te zijn op het UEFA-congres in Athene en daar de zaal toe te spreken.

In Griekenland wordt de opvolger van de geschorste UEFA-voorzitter Platini gekozen. De Fransman legde begin mei zijn functie neer, nadat ook het internationaal sporttribunaal CAS had bepaald dat de Fransman straf verdiende voor een dubieuze deal uit 2011 met toenmalig FIFA-baas Sepp Blatter.

Platini werd voor vier jaar geschorst en in die periode mag hij formeel geen voetbalgerelateerde activiteiten bijwonen. Nu strijkt de FIFA dus met de hand over het hart.

Niet iedereen reageert enthousiast op de komst van Platini. Zo liet Reinhard Grindel, de voorzitter van de Duitse voetbalbond, blijken dat het congres dient te gaan over de toekomst van het voetbal en niet over de schaduwen uit het verleden. "Het congres moet gaan over het programma van de nieuwe voorzitter en niet over de fouten van zijn voorganger. Ik zou willen dat hij afziet van zijn optreden", zei Grindel.

Van Praag

Michael van Praag is in de race om Platini op te volgen als voorzitter van de Europese voetbalbond, al lijkt de kans groter dat zijn concurrent Aleksander Ceferin uit Slovenië de meeste steun van de andere landen weet te krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl