Een boek over kruidenkunde op de Harry Potter-tentoonstelling
NOS NieuwsAangepast

Magische wereld Harry Potter volgend jaar naar Utrecht

De succesvolle reizende tentoonstelling Harry Potter The Exhibition, over de wereld van de tovenaarsleerling, komt volgend jaar februari naar Utrecht. Op de tentoonstelling zijn decors, kostuums en rekwisieten te zien uit de acht speelfilms naar de boeken van J.K. Rowling.

Onder de topstukken die getoond worden zijn de Steen der Wijzen, de Sluipwegwijzer en de Tijdverdrijver. Ook zijn er kostuums van Harry, Perkamentus en Voldemort. Daarnaast zijn er modellen van Dobby en de hippogrief Scheurbek te zien.

De stukken worden getoond in decors als de leerlingenkamer en de slaapkamer van Griffoendor, en het Toverdranken-klaslokaal. Bezoekers kunnen er ook zwerkbal spelen en ijselijk krijsende Mandragora-planten uit de grond trekken.

  • Warner Bros.
    Het hutje van Hagrid
  • Warner Bros.
    De slaapkamer van Griffoendor
  • Warner Bros. Entertainment Inc.
    Zwerkbal-kostuums
  • Warner Bros.
    Hippogrief Scheurbek
  • Warner Bros. Entertainment Inc.
    Een zwekbal-set
  • Warner Bros.
    De trein naar Zweinstein
  • Warner Bros.
    Zelf een potje zwerkbal spelen

Timeslot

Sinds de expositie in april 2009 in Chicago in première ging hebben vier miljoen mensen zich eraan vergaapt. De tentoonstelling was na Chicago onder meer te zien in Seattle, New York, Sydney, Tokio, Shanghai en Brussel. In Nederland krijgt de Potter-tentoonstelling onderdak naast CineMec in Utrecht Leidsche Rijn.

Organisator Mojo verwacht tot 30 juni 350.000 bezoekers. Vanwege de verwachte drukte moeten bezoekers zich houden aan een timeslot, een aangegeven tijdstip waarop je toegang krijgt tot de expositie.

Zwerkbal

Harry Potter stond deze zomer opnieuw in de belangstelling omdat in Londen het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child in première ging, op basis van een script van Rowlings en twee andere auteurs.

Wereldwijd zijn er zo'n 500 miljoen exemplaren verkocht van de boeken van de Britse schrijfster over de magische avonturen van Potter en zijn vrienden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl