Ministers Yin Weimin en Lodewijk Asscher
NOS NieuwsAangepast

Nederlandse bedrijven gaan minder betalen in China

Minister Asscher heeft met zijn Chinese collega Yin Weimin een socialezekerheidsverdrag getekend, waarin is afgesproken dat Nederlandse bedrijven geen sociale premies meer hoeven te betalen voor hun expats in China.

Daarmee hoopt het Nederlandse bedrijfsleven miljoenen euro's per jaar te besparen, want AOW- en WW-premies hoeven alleen nog maar in Nederland betaald te worden. Eenzelfde regeling geldt voor Chinese bedrijven in Nederland.

"Wij willen met dit verdrag onze relatie met China versterken en de concurrentiepositie voor het Nederlandse bedrijfsleven verbeteren. Ook wordt het hiermee aantrekkelijker voor Chinese bedrijven om zich in Nederland te vestigen. Daarmee komen er meer banen bij. Daar ben ik blij mee", aldus Asscher.

900 Nederlandse bedrijven

China is een belangrijke handelspartner voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ruim 900 Nederlandse bedrijven hebben inmiddels 1500 vestigingen in China. In Nederland zijn tot nu toe zo’n 500 Chinese bedrijven actief. De handel in goederen tussen China en Nederland bedraagt inmiddels 43 miljard per jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl