NOS SportAangepast

Luiten evenaart Oosterveer met tweede 'thuiszege'

  • ANP
    Joost Luiten met zijn vader Nico

Joost Luiten is de tweede Nederlandse golfer geworden die het roemruchte Dutch Open, tegenwoordig beter bekend als het KLM Open, twee keer heeft gewonnen. Jacob Oosterveer was ook twee keer de beste, in 1917 en in 1930. Beide keren werd er gespeeld op de Haagsche.

Luiten won in 2013 op de Kennemer in Zandvoort en was zondagmiddag op The Dutch in Spijk opnieuw succesvol. Hij is wel de eerste Nederlander die het toernooi voor de tweede keer wint sinds 1972, het jaar waarin het Dutch Open onderdeel werd van de Europese Tour.

Drie keer op Europese Tour

Drie golfers slaagden er in het tijdperk van de Europese Tour in drie keer het Nederlandse toernooi te winnen: de Engelsman Simon Dyson, de Spanjaard Seve Ballesteros en de Duitser Bernhard Langer. De Belg Flory van Donck is recordhouder met vijf zeges.

Luiten vierde zijn vijfde zege op de Europese Tour. Hij boekte in 2011 zijn eerste succes in het Johor Open in Maleisië. Daarna volgden het Lyoness Open in Oostenrijk en het KLM Open in 2013, het Wales Open in 2014 en nu andermaal het KLM Open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl