Feest op de Adelaarshorst

Go Ahead Eagles viert eerste overwinning

Go Ahead Eagles heeft voor het eerst dit seizoen de volle buit gepakt. Roda JC, ook nog zonder overwinning, werd in Deventer met 2-0 aan de kant gezet.

Veel viel er voor rust niet te genieten op de Adelaarshorst, met maar één echte kans, waarbij Roda-doelman Benjamin van Leer de koppende Marcel Ritzmaier van scoren afhield. De 1-0 viel uit een penalty van Kevin Brands, toegekend toen een kopbal van Sander Duits volgens de arbiter op de arm van Simon Church belandde.

Go Ahead had ook na de pauze een licht veldoverwicht en kreeg ook meer ruimte toen Roda op jacht ging naar de 1-1. Randy Wolters, die kort na rust al rakelings naast schoot, was dicht bij de tweede treffer met een schot dat opnieuw net naast ging. In de slotfase besliste Darren Maatsen met een mooi schot van buiten het strafschopgebied de wedstrijd: 2-0.