Kuijt viert de 2-0 tegen ADO

Feyenoord blijft ongeslagen na winst op ADO

Feyenoord heeft in eigen huis een dik verdiende 3-1 zege geboekt op ADO Den Haag. De koploper na vier speelronden had de nummer drie al voor rust op de knieën gedwongen en kon in de tweede helft gas terugnemen. Dat resulteerde wel in de aansluitingstreffer van ADO, maar de Hagenezen moesten in blessuretijd nog een derde treffer incasseren.

De Rotterdammers vlogen uit de startblokken en na zes minuten had het kunnen scoren na een scherpe voorzet van Steven Berghuis, waar Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra net niet alert genoeg op reageerden, ADO-doelman Ernestas Setkus wel.

Snelle doelpunten

Feyenoord bleef aandringen, drukte ADO steeds verder naar achteren en het wachten was op de eerste Rotterdamse treffer. Die viel na een half uur en kwam van de voet van Kuijt. Hij zag zijn inzet na een voorzet van Toornstra nog wel gestopt worden door Setkus, maar scoorde vervolgens uit de rebound.

Dat vierde Kuijt met een ingestudeerd gebaar: The Dab van Paul Pogba. Dit tot hilariteit van Eljero Elia, die geblesseerd op de tribune zat.

Amper een minuut later gaf Toornstra met een slim dieptepassje Jorgensen een niet te missen kans en missen deed de Deen ook niet. ADO kwam niet in het verhaal voor en meer dan een schot (over) van Gervane Kastaneer had het voor rust niet te melden.

De tweede helft begon zo´n beetje met een schot op de lat van Kuijt en dat leek de opmaat voor een vermakelijke tweede helft. Maar Feyenoord hoefde niet per se meer en ADO bleek niet bij machte de spanning terug in de wedstrijd te brengen.

Met Mike Havenaar voor Kevin Jansen en met Ludcinio Marengo voor Kastaneer liet ADO zich nog wel een kwartiertje gelden, al slaagde het er amper in de Rotterdamse defensie in verlegenheid te brengen. Kort voor tijd liet Jørgensen de kans op een derde treffer liggen na een voorzet op maat van rechts van invaller Balil Basacikoglu.

De wedstrijd leek gespeeld, tot Marengo de bal in het dak van het doel joeg met nog vijf minuten te gaan. Dat leverde nog even knikkende knieën op, maar Feyenoord hield stand. Karim El Ahmadi besliste in de blessuretijd de wedstrijd: 3-1.