Joost Luiten
NOS SportAangepast

Luiten: als je kunt winnen, moet je er ook voor gaan

Zondag is de oranje-dag voor Joost Luiten. Al sinds hij professional is, draagt de golfer die kleur op de slotdag van welk toernooi dan ook. "Ik ben tenslotte Nederlander", verduidelijkt de 30-jarige Rotterdammer die keuze ten overvloede.

Maar vandaag gaat het om de KLM Open, het proftoernooi in eigen land, en dan past het oranje natuurlijk extra goed. Temeer daar Luiten in de top van het klassement meedraait. Hij staat gedeeld derde met drie slagen achterstand op koploper Scott Hend uit Australië. Wellicht zit er wel wat leuks in het vat voor de toernooiwinnaar van 2013.

Luiten: als je kunt winnen, moet je er ook voor gaan

Hij zal dan wel moeten dealen met andere omstandigheden dan waarmee hij de afgelopen drie droge, warme dagen te maken heeft gehad. Het heeft geregend en dus is de baan in Spijk nu nat. "De greens zullen wat zachter zijn", neemt Luiten aan. De bal zal daardoor bij het putten wat meer afgeremd wordt. "Dus je kunt iets agressiever zijn naar de vlaggen, denk ik. Maar dat moet ik tijdens de voorbereiding nog uitzoeken."

Luiten kijkt in ieder geval uit naar de laatste ronde, die hij in kansrijke positie ingaat. "Ik hoop dat ik er bij de tweede negen holes nog goed bij zit en dat we er een mooie dag van kunnen maken. Misschien wel winnen, ja. Ik wil elke week winnen. En als je dan in de positie zit dat je kán winnen, moet je er ook voor gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl