Bertrand Traoré
NOS VoetbalAangepast

Ajax-spits Traoré: de doelpunten komen echt wel

Trainer Peter Bosz is overtuigd van zijn kwaliteiten. De net 21 geworden Bertrand Traoré gaat echt wel scoren voor Ajax. De huurling van Chelsea zit er zelf ook niet mee dat hij als vervanger van de naar Napoli vertrokken Pool Arek Milik het doel van de tegenstander nog niet heeft gevonden.

Niet nerveus

Misschien lukt het zondag wel, tegen Vitesse. "Het gaat om drie punten, het maakt niet uit of ik scoor of niet. Het teambelang gaat voor, alleen winst telt", blikt de aanvaller van Ajax vooruit. De speler uit Burkina Faso wil er eigenlijk mee zeggen dat het gebrek aan doelpunten niet aan hem vreet. "Ik heb geen haast. Ik weet wat ik kan. Die doelpunten komen echt wel. Ik word er niet nerveus van."

Traoré wil doorslaggevend zijn voor Ajax

Voor Traoré en Bosz is het duel met Vitesse bijzonder. De trainer werkte jarenlang in Arnhem en de spits speelde er twee seizoenen onder Bosz. "Ik heb nog veel vrienden bij Vitesse, dus het duel geeft een speciaal gevoel. Ik heb goede herinneringen aan de club."

Meerdere posities

Bij Vitesse was Traoré in 51 officiële duels goed voor 20 treffers. De sterke aanvaller kan op meerdere posities uit de voeten; in de spits, als rechtsbuiten maar ook op de 'tien' achter de spits.

Traoré scoort erop los bij Vitesse

Op de laatste positie speelde hij afgelopen week voor Burkina Faso in de kwalificatie voor de Afrika Cup tegen Botswana.

Afrika Cup

"Het maakt me niet uit waar ik speel. Ik kan op meerdere posities uit de voeten. Ik speel waar de trainer me neerzet. Bij Ajax wil ik goed presteren, zoveel mogelijk spelen en beslissend zijn", zegt de aanvaller, die zich met Burkina Faso plaatste voor de Afrika Cup, die van 14 januari tot en met 5 februari wordt gespeeld in Gabon.

Bij Ajax zullen ze hem in die periode een tijd moeten missen. "Dat is een lastige situatie voor de club. We zullen dat moeten accepteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl