De Samsung Galaxy Note 7
NOS NieuwsAangepast

Samsung: zet smartphone Galaxy Note 7 'onmiddellijk' uit

Samsung, 's werelds grootste maker van smartphones, roept gebruikers van het nieuwe model Galaxy Note 7 op het toestel "onmiddellijk" uit te schakelen en "zo snel mogelijk terug te brengen" naar de winkel om het in te ruilen voor een ander model van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Ruim een week geleden kondigde Samsung al aan dat de verkoop van de splinternieuwe Galaxy Note 7 zou worden gestaakt vanwege brandgevaar in de batterij. Er waren er op dat moment wereldwijd al 2,5 miljoen stuks van verkocht; op de Nederlandse markt moet het model nog verschijnen.

Vliegtuigen

Het Koreaanse concern ziet zich genoodzaakt klanten nu te waarschuwen om het toestel helemaal niet meer te gebruiken. De afgelopen dagen doken er meer meldingen op van problemen met de Galaxy Note.

Diverse luchtvaartmaatschappijen hebben al laten weten dat ze niet willen dat passagiers de smartphone mee aan boord nemen, laat staan aan zetten. De Amerikaanse autoriteiten riepen consumenten zaterdag op het Samsung-toestel niet meer te gebruiken.

De problemen komen voor Samsung op een zeer ongelegen moment. Deze week kondigde aartsrivaal Apple zijn nieuwste smartphone aan, de iPhone 7.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl