Angelique Kerber
NOS SportAangepast

Kerber bekroont droomweek met US Open-titel

Angelique Kerber heeft in New York de US Open-titel veroverd. De 28-jarige Duitse was in de spannende finale Karolína Plísková met 6-3, 4-6, 6-4 de baas en gaf daarmee haar kersverse status als de nummer een van de wereld extra glans.

Kerber pakte in het Arthur Ashe Stadium haar tweede grandslamzege. Eerder dit jaar was ze ook op de Australian Open al de beste. Op Wimbledon verloor ze de finale van haar voorganger als nummer een van de wereld: Serena Williams.

Plísková leek aanvankelijk overweldigd door het decor: in de eerste game stond ze te trillen op haar benen en leverde de nummer elf van de wereld (maandag de nummer zes) direct haar opslagbeurt in.

  • AFP
    Vertwijfeling op het gezicht bij Karolína Plísková
  • AFP
    Angelique Kerber
  • AFP
    Karolína Plísková

In het vervolg bood Plísková evenwel prima partij. De 24-jarige Tsjechische strooide met prachtige winners en was superieur aan het net. De lange rally's gingen wel naar Kerber, die gedurende lange tijd vrijwel foutloos speelde.

Na de eerste set zette Plísková nog een tandje bij en ontspon zich een spannend gevecht, waarin Plísková langzaam maar zeker de overhand nam.

De Tsjechische, die nog nooit verder was gekomen dan de derde ronde op een grandslamtoernooi, won de tweede set en kwam in de derde een break voor. Kerber herpakte zich echter en met een paar prachtige punten wist ze de partij, na een lovegame tot slot, alsnog in haar voordeel te beslissen.

  • AFP
    Angelique Kerber kust de beker
  • AFP
    Angelique Kerber zoekt haar coaches op
  • AFP
    Angelique Kerber

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl