Sam Larsson heeft Heerenveen naar 2-0 geschoten

sc Heerenveen is FC Twente de baas

Heerenveen heeft de tweede zege van het seizoen binnen. In een vermakelijke wedstrijd werd FC Twente, voor het eerst zonder de naar Ajax vertrokken Hakim Ziyech, met 3-1 verslagen.

Heerenveen begon sterk. Na acht minuten tikte Twente-doelman Nick Marsman de bal uit de kruising na een prachtig schot van Reza Ghoochannejhad. Hij redde ook, moeizaam weliswaar, op een schot van Stefano Marzo. Na een spaarzaam kansje voor Twente kopte Ghoochannejhad echter binnen uit de tegenstoot. Sam Larsson zag een vrije trap op de kruising uiteenspatten.

Hidde ter Avest zorgde vlak na rust bijna voor 1-1, maar raakte de paal. Larsson was na een uur wel trefzeker: 2-0. Bersant Celina zorgde met een mooie krul nog wel voor 2-1, maar vlak daarna moest Ter Avest er met rood (2x geel) vanaf, waarna Ghoochannejhad met een intikker de eindstand bepaalde.