Khalid Karami (r) viert zijn vroege goal met Anouar Hadouir
NOS VoetbalAangepast

Flitsend Excelsior duwt Heracles snel in de touwen

Alles wat Excelsior zaterdag in het eerste kwart van de wedstrijd tegen Heracles probeerde, veranderde in goud. Het verblufte Heracles, in die fase een figurant in een actieflilm, kroop uiteindelijk met een 3-1 nederlaag in de bus richting Almelo.

De eerste balcontacten van Excelsior beloofden al gelijk veel goeds. Nigel Hasselbaink vond met een steekpass de opgestoomde Khalid Karami die de bal na 28 seconden langs Bram Castro in de verre hoek schoof.

Heracles liet zich, tot woede van de langs de kant tierende coach John Stegeman, afbluffen. De Rotterdammers zetten de bezoekers vroeg vast en domineerden in de duels. Na een kwartier kantelde het beeld enigszins, waarbij Excelsior gelijk liet zien met veel snelheid in de counter nog een troefkaart in handen te hebben.

Bovenhoek

De tweede counter was al raak. Hasselbaink stak razendsnel een half veld over, vond Luigi Bruins die op zijn beurt aflegde op Ryan Koolwijk. Die raakte de bal na 19 minuten vol en vond de bovenhoek. Drie minuten later was het weer raak. Nu was het de beweeglijke Angolees Fredy die op rechts werd weggestuurd. Hij kapte met rechts zijn man uit en stuurde de bal met links schitterend naar de verre hoek.

Na opnieuw een vlotte uitbraak moest Castro de bal voor een vierde keer uit het net rapen, maar de 4-0 vond wegens buitenspel geen genade. En het naar adem happende Heracles dan? Eén kansje; het schot van Thomas Bruns, vlak voor de rust, werd door Tom Muyters simpel gevangen.

Het scorebord in het stadion van Excelsior

Kleedkamer

Wat Stegeman heeft gezegd in de kleedkamer, zal daar vermoedelijk blijven. Zeker is dat hij twee man wisselde: Brandley Kuwas en Mark-Jan Fledderus kwamen voor Jaroslav Navratíl en Dario Vujicevic.

De speech en de wissels misten hun uitwerking niet. Fledderus testte Muyters gelijk met een vrije trap en ook Kuwas liet zich gelden. Zijn schot werd weliswaar gekeerd door Muyters, maar daarna had Vincent Vermeij de bal voor het intikken.

Excelsior had de voet toen al lang van het gaspedaal gehaald. Iets te ver, wellicht, maar de Rotterdammers kwamen ermee weg. Met dank ook aan Brahim Darri, die een kwartier voor tijd een grote kans op 3-2 liet liggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl