Sebastien Haller (l) en Patrick Joosten vieren de late gelijkmaker

Haller redt punt voor FC Utrecht in Zwolle

PEC Zwolle en FC Utrecht zijn nog altijd zonder zege in de eredivisie. In Zwolle eindigde een wedstrijd vol fouten, misverstanden en soms harde overtredingen in 1-1.

Het was niet best wat de nummers achttien en vijftien van de eredivisie de toeschouwers voorschotelden. Tekenend voor het niveau van het duel was de manier waarop PEC op 1-0 kwam: Utrecht-doelman Robbin Ruiter bokste de bal weg, sloeg daarbij ploeggenoot Conboy tegen de grond, waarna Kingsley Ehizibue van de Utrechtse verwarring profiteerde: 1-0.

Richairo Zivkovic (volley hoog over) en Sébastien Haller (kreeg van dichtbij de bal niet langs Mickey van der Hart) verzuimden voor 1-1 te zorgen, terwijl Nicolai Brock-Madsen vergat te profiteren van een blunder van Rico Strieder. Pas tien minuten voor tijd legde FC Utrecht eindelijk een vloeiende aanval op de mat, maar er was niemand voor het doel om die te bekronen.

Haller op herhaling

PEC leek probleemloos het einde te halen, maar in blessuretijd ging het toch nog mis. Calvin Verdonk liep wat ongelukkig Giovanni Troupée omver en arbiter Siemen Mulder zag er een strafschop in. Die werd door Haller feilloos werd benut.

Daarmee ging de Fransman op herhaling, want ook vorig seizoen scoorde hij in dezelfde minuut tegen PEC uit een penalty. Toen leverde dat FC Utrecht een 2-1 overwinning op.