NOS SportAangepast

Luiten als derde naar slotronde op KLM Open

Luiten houdt zicht op eindzege op KLM Open

Golfer Joost Luiten is op de KLM Open ook na drie ronden volop in de race om de prijzen. De Rotterdammer leverde in Spijk met een ronde van 69 slagen en een totaal van 202 (11 onder par) wel een plaats in. Hij staat nu gedeeld derde.

Luiten wist op The Dutch 51 holes lang bogeys te vermijden. Een matige approach op de 16de hole leidde het einde in van die knappe reeks. En waar de birdies een dag eerder vielen als rijpe appelen, schreef Luiten er nu met hard werken drie bij.

De winnaar van 2013 start in de laatste ronde met drie slagen achterstand op de Australiër Scott Hend. Die verdrong met een ronde 64 en een totaal van -15 aan kop de Oostenrijker Bernd Wiesberger.

Luiten wil zich niet gek laten maken en gaan voor de overwinning

Nino Bertasio ging de hele dag aan kop, maar de jonge Italiaan viel met een double bogey op de slothole iets terug.

Met vier man op -11 en vier op -10 ligt de strijd om de titel nog open. De Zuid-Afrikaan Brandon Stone maakte indruk door met acht birdies het pas een dag oude baanrecord van Luiten uit de boeken te schrappen.

Besseling goed, Lafeber valt tegen

Wil Besseling hield zich staande in de subtop. De 30-jarige Noord-Hollander vindt zijn naam na een tweede ronde van 68 slagen op rij terug op de gedeelde 36ste plaats.

Maarten Lafeber, de derde Nederlander die de schifting doorstond, verging het een stuk minder. De Brabantse routinier staat na een ronde 74 met een totaal van +2 op de (gedeelde) laatste plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl