NOS NieuwsAangepast

Dronken man in Breda door omstanders uit auto gehaald

In Breda is een dronken man van 36 opgepakt nadat hij bijna een terras met mensen was opgereden. De man is gearresteerd.

De politie kreeg gisteren rond 18.00 uur meldingen dat iemand dronken achter het stuur was gestapt in de Jorisstraat in Breda-Zuid. Even later reed de man verderop tegen het verkeer in.

Omstanders probeerden contact met hem te maken om hem te laten stoppen, maar hij reageerde nergens op. Uiteindelijk lukte het wat mensen om de man, net voordat hij een terras op reed, uit zijn auto te trekken.

Bloembak

Niemand raakte gewond. De politie denkt dat de Bredanaar aan zijn avontuur alleen flinke 'hoofdpijn' overhoudt. Er is wel materiële schade. "Er is in ieder geval een prullenbak geraakt, een bloembak en een lantaarnpaal."

Hoeveel de man precies had gedronken is niet duidelijk. "Hij had zo veel gedronken dat hij de blaastest niet kon doen en daarom hebben we bloed bij hem af laten nemen", zegt de politie. De uitslag van dat onderzoek is nog niet binnen.

Hoogerheide

In Hoogerheide, ten zuiden van Bergen op Zoom, is gisteren ook een dronken man bijna een druk terras op gereden. Volgens omstanders was hij eerst zo'n tien keer tegen een paal aangereden voordat hij voor het terras terechtkwam. Toen de auto stil stond, ging hij zitten masturberen.

De 35-jarige man had hulp van agenten nodig om zijn auto uit te komen. Politiemensen vonden in zijn auto blikjes bier en een stroomstootwapen. De man is aangehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl