Brendan Dassey wordt ondervraagd
NOS Nieuws

OM gaat in beroep tegen vrijlating neef 'Making A Murderer'

Het Openbaar Ministerie (OM) van Wisconsin gaat in beroep tegen de vrijlating van de neef van Steven Avery uit de documentaireserie Making A Murderer. Het vonnis van Brendan Dassey werd in augustus vernietigd, en het OM is het daar niet mee eens.

Brendan Dassey werd veroordeeld vanwege medeplichtigheid aan de moord op Teresa Halbach in 2005. Dassey, die toen 16 was, zou de vrouw samen met zijn oom hebben verkracht en gedood. De jongen heeft dat ook bekend, maar de rechter oordeelde in augustus dat die bekentenis onvrijwillig was.

"We vinden dat de rechter geen gelijk heeft over de bekentenis die gedwongen zou zijn afgelegd", zegt openbaar aanklager Brad Schimel. Dassey zou binnen negentig dagen worden vrijgelaten als er geen beroep tegen de vrijlating werd aangetekend, maar blijft door de beslissing van het OM nu toch vastzitten.

Moord op Teresa Halbach

Zowel Dassey als zijn oom Steven Avery werden in 2007 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op Teresa Halbach. Zij verdween nadat zij op de autosloperij van de Avery-familie was geweest om foto's te maken van enkele auto's.

De serie van Netflix uit december 2015 over de moordzaak deed veel stof opwaaien. In de documentaire wordt de legitimiteit van beide veroordelingen in twijfel getrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl