Trump en Pence samen op het podium
NOS Nieuws

Pence geeft inzage in financiën, Trump blijft weigeren

De Republikeinse vice-presidentskandidaat Mike Pence heeft zijn belastingaangiftes openbaar gemaakt. Het is gebruikelijk dat kandidaten dat doen voor de verkiezingen, maar Donald Trump weigert nog steeds.

Pence heeft zijn aangiftes van de afgelopen tien jaar beschikbaar gesteld. Eerder deden de Democratische kandidaat Hillary Clinton en haar running mate Tim Kaine dat ook al. Sinds 1976 heeft elke belangrijke kandidaat inzage gegeven in zijn financiële situatie.

Uit de aangifte van Pence blijkt dat hij maximaal 187.000 dollar per jaar verdiende, toen hij nog in het Amerikaanse Congres zat. Vorig jaar verdiende hij als gouverneur van Indiana 113.000 dollar. Hij gaf gemiddeld ongeveer 10 procent van zijn netto-inkomen aan goede doelen.

Rijk of niet?

Hoewel Trump regelmatig opschept over zijn rijkdom, weigert hij in details te treden. Tegenstanders menen dat dat komt omdat hij misschien niet zo rijk is als hij stelt, of omdat er te veel duistere zaakjes in zijn boekhouding te vinden zijn.

Trump zelf zegt dat hij wil wachten tot de belastingdienst klaar is met alles door te rekenen. Wanneer dat is, en of dat nog voor de verkiezingen is, is onduidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl