NOS SportAangepast

Schippers verliest weer van Thompson: nu lekker op vakantie

Thompson weer maatje te groot voor Schippers op 100 meter

Dafne Schippers is bij de afsluitende Diamond League-wedstrijden in Brussel als tweede geëindigd op de 100 meter. In Brussel kwam de Nederlandse sprintster tot een tijd van 10,97, terwijl Elaine Thompson er in de snelle tijd van 10,72 met de winst en de eindzege vandoor ging.

Schippers had nog kans om de diamant en de daarbij behorende premie van 40.000 dollar te winnen. Daarvoor had ze zelf moeten winnen en mocht Thompson geen tweede worden. De Nederlandse eindigt als tweede achter de Jamaicaanse olympisch kampioen, die dit seizoen vier wedstrijden over 100 meter in de Diamond League won.

Op de 200 meter had Schippers de seizoenprijs al in de wacht gesleept.

Schippers na laatste 100 meter: nu op naar veel rust

De 24-jarige Nederlandse toonde zich na aflopen redelijk tevreden over haar race. "Mijn start was oké, maar ik kon niet doorversnellen. Ik kreeg last van mijn hamstring en merkte de laatste weken al dat ik veel pijntjes heb."

En dus is ze vooral blij dat het slopende seizoen erop zit. Een jaar na haar wereldtitel op de 200 meter en zilver op de 100 in Peking waren de verwachtingen voor Rio de Janeiro hooggespannen. Ze ging voor twee keer goud, het werd 'slechts' olympisch zilver op de 200 meter. Op de 100 eindigde ze teleurstellend als vijfde.

"Het was een heftig jaar. Het is nu ook echt klaar voor mij. Het wil allemaal niet meer zo, mijn lijf heeft rust nodig. Ik ga lekker op vakantie naar Azië en daarna wil ik een hele goede winter draaien om sterker terug te komen. Volgend jaar gaan we weer naar het WK", aldus een vermoeide Schippers.

Thompson: hopelijk volgend seizoen weer zo'n jaar

Ook Thompson kan haar benen voelen na een lang seizoen, waarin ze olympisch kampioen werd op zowel de 100 meter als de 200. "Het was een fantastisch seizoen en het is mooi om het zo af te sluiten. Ik ga nu naar huis en rust nemen. Hopelijk wordt volgend jaar weer zo mooi."

Daarin zal ze op het WK in Londen waarschijnlijk opnieuw Schippers tegenkomen. "Zij is een goede tegenstander en ik kijk er zeker naar uit weer tegen haar te strijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl