NOS NieuwsAangepast

Zwemsters Molenkamp, Zijderveld en Vermariën naar finale

Chantal Molenkamp en Chantalle Zijderveld hebben zich geplaatst voor de 50 meter vrije slag (klasse S10) op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Marije Oosterhuis werd derde in haar serie en greep net naast een startbewijs voor de finale.

Chantal Molenkamp

In de eerste serie gingen Molenkamp en Zijderveld van start tot finish gelijk op. Molenkamp besliste de prestigestrijd in haar voordeel. Ze tikte als eerste aan in 28,99, op de voet gevolgd door Zijderveld (29,06).

Uiteindelijk gingen de twee als zesde en achtste naar de finale die vanavond rond 23.50 uur (Nederlandse tijd) wordt gezwommen.

De snelste tijd werd gezwommen door de Canadese Aurélie Rivard. Zij vestigde een paralympisch record (27,83).

Manon Vermariën

Vermariën naar finale

Ook Manon Vermariën mag zich opmaken voor een strijd om de medailles. De 18-jarige Roosendaalse noteerde de derde tijd op de 400 meter vrije slag (S9). De finale is vannacht rond 00.50 uur.

Bruinsma en Keijzer uitgeschakeld

Liesette Bruinsma werd op haar zestiende verjaardag uitgeschakeld in de series van de 100 meter rugslag. De Friese zwemster, die uitkomt in de klasse S11 voor zwemsters met een visuele beperking, werd zevende in haar serie in 1.30,58. Dat was niet genoeg voor een plaats in de finale.

Ook Cléo Keijzer bleef steken in de series van de 100 meter vlinderslag (S8). De 18-jarige Leidse tikte aan in 1.21,29 en werd daarmee negende. Dat was net niet genoeg voor de finale.

Deel artikel: