NOS NieuwsAangepast

Gare de Lyon ontsnapt aan aanslag met gasflessen

De drie vrouwen die gisteren in Frankrijk werden gearresteerd wegens de vondst van gasflessen in hun auto, wilden een aanslag plegen op het Parijse treinstation Gare de Lyon. De aanslag had gisteren moeten plaatsvinden, zegt het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. Alle stations in Parijs waren door de politie gewaarschuwd om waakzaam te zijn.

De vrouwen werden gisteren opgepakt in Boussy-Saint-Antoine, op 30 kilometer ten zuidoosten van Parijs. Ze zijn 39, 23 en 19 jaar. De jongste hakte bij haar aanhouding met een mes in op een politieman. Ze raakte gewond door een politiekogel.

Van diezelfde vrouw is een brief gevonden waarin ze trouw zweert aan de terroristische organisatie IS.

Notre Dame

De auto, met zes volle gasflessen en een lege en drie jerrycans met benzine, werd zondagochtend gevonden in de buurt van de Notre Dame in Parijs. Het Gare de Lyon is daar 3 kilometer van verwijderd. De auto, een Peugeot, had geen kenteken.

De eigenaar bleek een man die op een politielijst stond van potentiële terroristen. Hij had geprobeerd naar Syrië te reizen om voor IS te vechten. Hij meldde zich zondag echter al bij de politie, met de mededeling dat zijn dochter was verdwenen met zijn auto.

Minister Cazeneuve van Binnenlandse Zaken beschreef de arrestanten gisteren als "geradicaliseerd, fanatiek en naar alle waarschijnlijkheid bezig met voorbereiding van een aanslag".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl