Een opengesneden tent
NOS NieuwsAangepast

Greenpeace-kamp in Rusland aangevallen door militie

In het zuiden van Rusland heeft een groep gewapende mannen een tentenkamp met natuurbrandbestrijders van Greenpeace aangevallen. De mannen riepen dat de bewoners voor zonsopkomst moesten vertrekken. Zo niet, dan zouden ze niet worden teruggevonden. Een reden werd niet gegeven, behalve dat de bewoners pro-westers zouden zijn, meldt Greenpeace.

In het zuiden van Rusland woeden elk jaar grote natuurbranden. Het lukt de autoriteiten niet om die onder controle te krijgen. Vrijwilligers van Greenpeace proberen daarom te helpen. Begin deze week streek een groep neer in de buurt van de stad Krasnodar. Ze brachten de nacht door in tenten.

Vannacht drongen acht mannen met knuppels, messen en vuurwapens het kamp binnen. Ze sneden tenten kapot, vernielden auto's en en gingen bewoners te lijf. Daarna gingen ze er met waardevolle spullen vandoor.

Twee Russische Greenpeace-mensen moesten zich in een ziekenhuis laten behandelen. Een had een gebroken neus, de ander een gebroken rib.

De bewoners van het kamp zijn naar een veiliger plaats overgebracht, maar gaan door met bestrijden van de branden. Ze hebben aangifte gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl