Trevor Siemian
NOS SportAangepast

Nieuw NFL-seizoen begint met sprookjesverhaal

In Amerika is vannacht het nieuwe NFL-seizoen begonnen. Zonder de gestopte Peyton Manning, maar wel met een herhaling van de Super Bowl van eerder dit jaar. Er kwam geen revanche voor Carolina Panthers. Denver Broncos was opnieuw de sterkste: 21-20.

Vijfvoudig MVP Manning, die na het winnen van zijn tweede Super Bowl stopte met American Football, zag op de tribune hoe zijn opvolger Trevor Siemian zich knap staande hield. De 24-jarige quarterback met nauwelijks NFL-ervaring zag 18 van zijn 26 passes aankomen, boekte 163 meter winst en leverde de pass voor een touchdown.

"Niet te geloven eigenlijk", zei Siemian na afloop. "Het was echt gaaf. Ik heb enorm genoten samen met de jongens."

Sprookje

Siemian kwam in 2015 bij de Broncos terecht, maar wel pas in de zevende ronde van de draft. Hij had zelfs al een baan als makelaar achter de hand voor als hij niet gekozen zou worden.

  • AFP
    Trevor Siemian wordt gefeliciteerd na de wedstrijd
  • AFP
    Peyton Manning neemt afscheid van het publiek met de trofee van vorig seizoen

Hij werd dus wel gekozen, al sloeg bijna niemand daar acht op: de grote talenten worden namelijk in de eerste ronde aangeboden. Gary Kubiak raakte echter steeds meer onder de indruk van Siemian en nu, ruim een jaar later, is hij de opvolger van de legendarische Manning. In Amerika wordt zijn verhaal als een sprookje gezien.

Compliment Manning

Ook de meester kan zijn opvolger waarderen. "Hij is goed bezig", zei Manning op de Amerikaanse televisie, halverwege het duel met Carolina. "Hij houdt het goed vol."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl