Rafael Nadal
NOS SportAangepast

Krajicek strikt Nadal voor deelname in Rotterdam

Richard Krajicek heeft Rafael Nadal gestrikt voor de 44ste editie van het ABN Amro World Tennis Tournament, dat volgend jaar van 13 tot en met 19 februari plaatsvindt in Rotterdam. Het wordt zijn derde optreden in Ahoy.

"Hij heeft een aantal jaar gekozen voor het gravel van Zuid-Amerika. Dit jaar heeft hij besloten om de zaken helemaal anders aan te pakken en stond hij open voor hardcourt", aldus toernooidirecteur Krajicek. "Natuurlijk zijn we daar direct op ingesprongen."

De 30-jarige Nadal, de nummer vijf van de wereld, deed in 2009 voor het laatst mee in Ahoy. Hij verloor toen in de finale van Andy Murray. Een jaar eerder maakte hij zijn debuut.

Rafael Nadal in 2009 in Ahoy

Behalve Nadal hebben ook Dominic Thiem en Nick Kyrgios, respectievelijk de nummer 10 en 16 van de wereld, hun komst toegezegd. De rest van het deelnemersveld wordt in een later stadium bekendgemaakt.

Kyrgios zou dit jaar ook zijn opwachting maken, maar hij trok zich op het laatste moment terug. De Australiër wordt bestempeld als 'bad boy', wegens zijn gedragingen en uitlatingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl