Debby Roukens
NOS NieuwsAangepast

Presentatrice weg om salarisverhoging Omroep West-directeur

Presentatrice Debby Roukens vertrekt bij Omroep West uit protest tegen de salarisverhoging van directeur Gerard Milo. De omroep meldt dat ze woensdag haar ontslag heeft ingediend, nadat RTL Nieuws bekend had gemaakt dat Milo een ingetrokken bonus met extra salaris vergoed kreeg.

Milo kreeg in 2014 een bonus van 13.844 euro, terwijl de omroep dat jaar een verlies boekte van 300.000 euro. De nieuwe Wet Normering Topinkomens verbiedt dergelijke bonussen in de (semi-)publieke sector, maar Milo viel onder een overgangsregeling.

De raad van commissarissen ging akkoord met de bonus, omdat Milo de technisch failliete omroep van de ondergang wist te redden. Bovendien zou de compensatie laag zijn vergeleken met het bedrijfsleven, waar Milo vandaan kwam. Na alle ophef werd de bonus toch teruggedraaid, mede na Kamervragen door PvdA-Kamerlid John Kerstens.

1000 euro

Deze week ontdekte RTL Nieuws dat Milo voor de ingetrokken bonus werd gecompenseerd met een salarisverhoging van 1000 euro per maand. RTL noemt dat opmerkelijk, omdat het geld nu onafhankelijk is van de prestaties van Milo. Bovendien moet de omroep nog altijd ruim een miljoen euro bezuinigen.

De 43-jarige Roukens was sinds 2000 in dienst bij Omroep West. Ze presenteerde er eerst het nieuws, maar stapte later over naar het praatprogramma Debby en haar Mannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl