Een filiaal van MS Mode
NOS Nieuws

MS Mode werkt aan doorstart, nog veel onduidelijk

De failliete vrouwenmodeketen MS Mode gaat een doorstart maken. Maar hoe die eruit ziet, is nog onduidelijk. Eigenaar Coolinvestments Group van ondernemer Roland Kahn haalt een bedrijf erbij dat gespecialiseerd is in het reorganiseren van winkelbedrijven. Dat GA Europe werkt nu aan plannen om MS Mode financieel weer gezond te maken.

Voorlopig blijven de 130 Nederlandse winkels van MS open voor een uitverkoop van de huidige voorraden. Maar hoeveel er uiteindelijk blijven bestaan en hoeveel van de 660 werknemers hun baan houden is nog niet bekend.

Geen financiers

Er waren in eerste instantie geen partijen die een doorstart van MS Mode wilden financieren. Toen dat duidelijk werd, heeft de ondernemingsraad van het bedrijf een beroep gedaan op Coolinvestments om er toch weer geld in te steken. Dat gebeurt nu dus ook. Na de herstructurering door GA Europe zal MS Mode doorgaan als onderdeel van Coolinvestments.

Vorige maand ging MS Mode, dat zich richt op 'curvy vrouwen', failliet. Het bedrijf had te kampen met tegenvallende resultaten. Volgens het bedrijf speelde de zachte winter van afgelopen jaar mee, waardoor een deel van de collectie tegen lagere prijzen verkocht moest worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl