Technisch directeur Gerard Nijkamp (l) en voorzitter Adriaan Visser
NOS VoetbalAangepast

PEC Zwolle blijft gewoon op kunstgras spelen

PEC Zwolle blijft gewoon op kunstgras spelen. Dat laat voorzitter Adriaan Visser weten op de website van de club. Ook na de vierde zware knieblessure in drie seizoenen ziet de club geen reden het kunstgras te vervangen.

Vorige week scheurde middenvelder Rick Dekker een kruisband af. Na Mustafa Saymak, Thanasis Karagounis en Max de Boom is hij de vierde speler van PEC die ernstig geblesseerd is geraakt op het veld in Zwolle. "Maar spelen op kwalitatief goed kunstgras levert, op basis van de huidige wetenschap en de informatie ten opzichte van natuurgras, geen verhoogd risico op dergelijke blessures op", schrijft voorzitter Visser.

Het kunstgras in het stadion van PEC

Het betekent overigens niet dat PEC Zwolle helemaal geen maatregelen neemt. In juni volgend jaar wordt, zoals is vastgelegd in het vervangingsschema van vijf jaar, de mat vervangen door een nieuw veld. Ook wordt er contact opgenomen met de Wetenschapscommissie van de Verenging van Sportgeneeskunde, met de vraag of het zinvol is aanvullend onderzoek te doen naar het risico van knieblessures bij het spelen op kunstgras in het algemeen en naar de recente kruisbandblessures bij PEC Zwolle in het bijzonder.

Kort door de bocht

Voorzitter Visser ziet dus geen reden om over te stappen op echt gras en hekelt in zijn column op de website van PEC krantenkoppen als 'horrorgras' en 'knieënkiller'. "Het blijft jammer dat ieder incident rondom het gebruik van kunstgras wordt aangegrepen om het eigen gelijk te halen. Dat een eredivisie enkel op natuurlijk gras min of meer dé oplossing zou zijn van alle problemen rondom het betaald voetbal in Nederland. Deze constatering is wat ons betreft te kort door de bocht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl