De nachtclub trok zes miljoen bezoekers
NOS Nieuws

Wereldberoemde Londense club Fabric dicht om xtc-doden

De wereldberoemde Londense discotheek Fabric moet zijn deuren sluiten. Vandaag maakte de gemeente bekend dat de vergunning van de club definitief wordt ingetrokken. Aanleiding is overmatig drugsgebruik.

Twee bezoekers overleden na gebruik van harddrug xtc. Het eerste dodelijke slachtoffer viel in juni, de tweede in augustus. Zij hadden de drugs in de discotheek gekocht.

Openlijk drugsgebruik

Na de fatale gebeurtenissen stelde de politie een onderzoek in. Daaruit bleek dat er openlijk drugs verkocht en gebruikt werden. Volgens het politierapport heeft de club onvoldoende opgetreden om het drugsgebruik tegen te gaan.

Er werd al langere tijd gespeculeerd over het sluiten van de discotheek. Tegenstanders stelden een petitie op en zamelden ruim 150.000 handtekeningen in. Ook diverse bekende dj's kwamen in actie.

Reacties Londenaren

Op de Facebookpagina van Fabric reageren veel Londenaren boos. Velen van hen denken dat de dodelijke slachtoffers als excuus gebruikt worden om de club te sluiten. Zij denken dat de gemeente het gebouw wil verkopen om er uiteindelijk appartementen van te maken.

Sinds de opening in 1999 hebben zo'n zes miljoen mensen de club bezocht. De discotheek staat bekend als een plaats waar nieuw muzikaal talent ontwikkeld kan worden. Veel bekende dj's hebben er opgetreden. De club werd in 2007 en 2008 uitgeroepen tot de beste discotheek ter wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl