De politie doet onderzoek in een van de binnengevallen drugslabs
NOS NieuwsAangepast

Politie vindt wapens en xtc-apparatuur bij invallen

De politie heeft bij invallen op zeventien plekken in de regio Den Haag synthetische drugs, chemicaliën, wapens en explosieven gevonden. Er zijn acht verdachten aangehouden.

Bij het doorzoeken van een huis in Scheveningen werden gisteren een kalasjnikov en een handgranaat gevonden. Ook op andere plekken vond de politie vuurwapens, drugs, geld, dure sieraden, valse identiteitsbewijzen en apparatuur om xtc te produceren.

Miljoenen xtc-pillen

Zo werd er bij een van de invallen een mobiel laboratorium gevonden en in zeecontainers lagen chemicaliën opgeslagen. De hoeveelheid mdma die werd gevonden, was groot genoeg om miljoenen xtc-pillen te maken.

Bij de invallen waren 120 politiemensen betrokken. De politie kwam de bende op het spoor dankzij de vondst van een drugslaboratorium in De Lier (Zuid-Holland) in januari. Naar aanleiding daarvan werd een groot onderzoek opgezet met de invallen en arrestaties van gisteren tot gevolg.

De politie wil niet zeggen waar in de regio Den Haag de invallen zijn gedaan, omdat het onderzoek nog loopt. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl