De Amsterdamse Wallen
NOS Nieuws

Politie blijft zoeken naar getuigen fatale mishandeling op Wallen

De Amsterdamse politie heeft naar aanleiding van diverse oproepen honderden uren beeldmateriaal binnengekregen in verband met de mishandeling op de Oudezijds Voorburgwal, afgelopen zaterdagavond. Daarbij raakte een 32-jarige man uit Voorthuizen zo zwaar gewond, dat hij maandagmorgen overleed.

De beelden zijn afkomstig van ondernemers op de Wallen en van omstanders. "Maar we zijn op zoek naar nog veel meer materiaal en naar getuigen", zegt Esther Izaks van de politie. "Dat materiaal hebben we nodig om precies te reconstrueren wat er die avond is gebeurd en wie daarbij waren betrokken."

Vanavond besteedt het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak, met daarbij een nieuwe getuigenoproep. Beelden van de mishandeling of de mogelijke daders zullen niet worden vertoond, daarvoor is het volgens Izaks nog veel te vroeg. "We willen eerst helder krijgen wat er is gebeurd. Daarna gaan we met de zaakofficier en de persofficier om tafel om te kijken of we beelden aan het publiek zullen laten zien of niet. Hou er rekening mee dat er iemand om het leven is gekomen en dat die beelden dus heftige reacties zullen oproepen."

Oost-Europees

Zaterdagavond kregen twee groepjes mannen ruzie met elkaar op de Wallen. De 32-jarige man uit Voorthuizen probeerde de ruzie te sussen, maar werd door drie mannen tegen de grond geslagen en geschopt. Hij raakte in coma en overleed uiteindelijk. Volgens de politie gaat het om drie mannen met een Oost-Europees uiterlijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl