NOS NieuwsAangepast

A2 weer open na urenlange stremming door kippen

A2 bezaaid met kippen na ongeluk

De A2 ter hoogte van knooppunt De Hogt bij Eindhoven is weer open. De weg was urenlang afgesloten nadat een aanhanger van een vrachtwagen vol kippen was gekanteld. Twee derde van de zeker 3200 kippen overleefden de klap niet.

Met schermen op de A2 werden de nog levende kippen bij elkaar gehouden. Een dierenarts heeft de vogels vervolgens gecontroleerd en de gewonde kippen een spuitje gegeven. De gezonde kippen zijn in kratten geladen.

Door de afsluiting van de weg richting het noorden ontstonden lange files. Verkeer moest omrijden via de A73, A50 en A15. Langs de A2 was alleen een rijbaan van de parallelweg N2 open voor verkeer dat Eindhoven als bestemming had.

  • SQ Vision / Gabor Heeres
  • SQ Vision / Gabor Heeres
  • SQ Vision / Gabor Heeres
  • SQ Vision / Gabor Heeres
  • SQ Vision / Gabor Heeres

Volgens Jaap Folkerts van Rijkswaterstaat kostte het opruimen van de ravage veel tijd. "Niet alleen moesten alle kippen worden weggehaald, daarna moest de vrachtwagen worden geborgen en het wegdek worden schoongespoten." Om half twaalf werd de weg weer opengesteld voor alle verkeer.

Volgens Omroep Brabant bleef de chauffeur van de vrachtwagen ongedeerd. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl