NOS NieuwsAangepast

Ontvoerde baby na 23 jaar weer terecht

Een Amerikaanse vrouw die als baby werd ontvoerd uit een ziekenhuis is na 23 jaar weer herenigd met haar moeder. Ze ontdekte zelf dat ze niet bij haar eigen familie opgroeide.

Carlina White was 19 dagen oud toen ze in augustus 1987 met koorts werd opgenomen in een ziekenhuis in de New Yorkse wijk Harlem. Twee uur na de opname was ze verdwenen. Volgens getuigen was Carlina meegenomen door een vrouw die eruitzag als een verpleegster en die eerder haar moeder had getroost.

Nejdra Nance

De ontvoering haalde de krantenkoppen, maar werd nooit opgelost en belandde op de stapel 'cold cases'.

Carlina kwam terecht in Bridgeport in Connecticut, waar ze werd grootgebracht als Nejdra Nance. Later verhuisde ze naar Atlanta, Georgia.

Volgens de politie had 'Nejdra' altijd al het idee dat er iets niet klopte. "Ze voelde dat ze niet bij de familie hoorde die haar opvoedde", zei een woordvoerder. Dat ze totaal niet op 'haar moeder' leek versterkte haar vermoeden. Ook vond ze het vreemd dat de vrouw valse papieren gebruikte.

De jonge vrouw besloot op onderzoek uit te gaan en kwam terecht op een website met vermiste kinderen en dacht een foto van zichzelf als baby te zien. Ze nam contact op met de organisatie, die vervolgens de moeder van de baby benaderde.

Een dna-test toonde uiteindelijk aan dat Nejdra inderdaad Carlina White is, de dochter van de inmiddels gescheiden Joy White en Carl Tyson.

'Geen vreemdeling'

Carlina sloot haar moeder afgelopen vrijdag voor het eerst weer in de armen, nog voordat de dna-resultaten bekend waren. "Ik ben overweldigd", zei ze. "Ik ben zo gelukkig. Het is net een film."

Carlina blijkt een 18-jarige halfzus te hebben. Die zegt dat ze sprekend op haar moeder lijkt. En volgens een tante is het net alsof ze altijd bij hen is geweest. "Ze is geen vreemdeling. Ze hoort gewoon bij ons."

De politie is op zoek naar de vrouw die Carlina heeft ontvoerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl