Rebellen bij gevechten op 6 augustus in Aleppo
NOS Nieuws

Syrische regering herovert delen in zuidwesten van Aleppo

Het leger van de Syrische president Assad heeft strategische delen van het zuidwesten van Aleppo heroverd op de rebellenbewegingen in de stad. Vorige maand nam een coalitie van rebellen onder meer een militaire academie in, in het zuidwesten van de stad.

Volgens de leiding van een rebellengroep en het in Groot-Brittannië gevestigde Syrische Observatorium voor de Mensenrechten hebben regeringstroepen het gebied nu weer in handen. Het zou onder andere gaan om het artilleriecollege en het luchtmachtcollege in de wijk Ramousah.

Corridor

Sinds begin augustus hadden de rebellen het gebied in handen. Als de herovering door de troepen van Assad succesvol blijkt, betekent dit dat de regering het zuidwesten van de op een na grootste stad van Syrië opnieuw heeft belegerd. Een nieuwe belegering in het gebied door de regering zou een zware tegenslag zijn voor de rebellen.

Toen de rebellen in begin augustus de corridor veroverden, deelde correspondent Sander van Hoorn via Twitter een kaart waarop te zien was wat de inname van het gebied betekende voor de rebellen.

De weg die op de kaart in het zuidwesten te zien is, zou bij een succesvolle belegering door de troepen van Assad opnieuw zijn afgesloten voor de rebellen. De smalle verbinding was niet veilig genoeg om burgers uit Oost-Aleppo een veilige vluchtweg naar het westen te bieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl