Max Verstappen moet in Monza genoegen nemen met de zevende plaats
NOS Sport

Verstappen wijt slechte start aan softwareprobleem

Een mooi resultaat bij de Grand Prix van Italië zat er voor Max Verstappen al luttele momenten nadat de lichten waren uitgegaan niet meer in. De Nederlander viel door een belabberde start namelijk even terug naar de twaalfde plaats. Iets wat volgens hem te wijten is aan een softwareprobleem.

"Ik liet de koppeling op een gewone manier los, maar de versnelling ging toch in de anti-stall", legt Verstappen uit bij Ziggo Sport. De anti-stall is een modus die ervoor moet zorgen dat een Formule 1-bolide anders dan gewone auto's niet afslaat als je de koppeling te snel laat opkomen.

'Veel tijd verloren'

"Mijn auto stond dus eigenlijk in een valse neutraal. Daardoor moest ik weer terugschakelen naar de eerste versnelling. Dat duurde lang en daarmee heb ik veel tijd verloren", baalt Verstappen dan ook van zijn al snel verpeste race.

Toch wist hij in het vervolg weer op te schuiven van de twaalfde naar de zevende plaats, de klassering waar hij voor die start al stond. "Het ging dus nog redelijk goed, want het resultaat was uiteindelijk niet verkeerd voor ons."

Nog voor Ferrari

Daarmee doelt Verstappen ook op de vijfde plaats van zijn stalgenoot Daniel Ricciardo. Red Bull houdt daardoor nog net Ferrari achter zich in de stand om het WK voor constructeurs.

Die wordt overigens ruimschoots aangevoerd door Mercedes, dat in Monza opnieuw de eerste en tweede plaats pakte. Nico Rosberg won, Lewis Hamilton werd tweede.

De stand in de Formule 1 na 14 GP's

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl