NOS Voetbal

Sneijder wil nog een keer alles geven voor WK

Sneijder wil nog een keer alles geven voor WK

Het Nederlands elftal begint dinsdag aan een zware reeks van kwalificatiewedstrijden richting het WK van 2018 in Rusland. Voor aanvoerder Wesley Sneijder zal het zijn laatste kwalificatiereeks zijn en zeker niet de meest eenvoudige.

"Ik zou liegen als ik zou zeggen dat er geen druk op staat", erkent de middenvelder van Galatasaray. "Maar dat hebben we vaak genoeg gekend bij het Nederlands elftal. Dan ging het niet altijd goed, maar meestal blijven de sterksten overeind, laten we daar nu ook op hopen."

"Ik vind het spelletje nog veel te leuk en ik wil graag naar het WK. Dat zal de laatste zijn en daar wil ik nog een keer alles voor geven."

Wesley Sneijder

De kwalificatiereeks goed beginnen is een must voor Oranje, dat in de aanloop naar het EK in Frankrijk het eerste duel verloor van Tsjechië. Het bleek de opmaat voor een desastreuze reeks wedstrijden, die resulteerde in een Oranjeloos EK.

Dat moet koste wat kost voorkomen worden, maar dat is tegen de Zweden nog geen abc'tje, al heeft Sneijder vertrouwen in een goede afloop.

"De eerste wedstrijd is altijd de belangrijkste. En zeker na wat we in de afgelopen kwalificatiereeks hebben meegemaakt, zal de druk hoog zijn. Maar ik heb er vertrouwen in. We trainen goed, iedereen ligt goed in de groep, we hebben een fantastische groep. Alleen nu de drie punten."

Wesley Sneijder in gesprek met NOS-verslaggever Bert Maalderink

Sneijder was bij binnenkomst vorige week kritisch op het handelen van de KNVB. Het vertrek van teammanager Hans Jorritsma zat hem niet lekker en dat heeft hij laten blijken ook. De perikelen in de bestuurskamer en rondom de staf van het Nederlands elftal negeert hij voorlopig.

"Dat zijn voor mij randzaken en Hans Jorritsma is voor mij geen randzaak. Dat doet wel iets met je en voelt nog steeds niet fijn. Maar de rest eromheen, daar hebben wij geen invloed op en dat willen we ook niet. Dat leidt ons niet af. Je moet professioneel zijn om dat tijdens wedstrijden en trainingen van je af te zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl