NOS Voetbal

Strootman: mogen geen excuses meer hebben

Strootman: mogen geen excuses meer hebben

De eerste WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje is direct al een van de belangrijkste en meest beladen. Het 2-1 verlies tegen Griekenland heeft er namelijk flink in gehakt. Het duel met Zweden moet dinsdagavond gewonnen worden om in ieder geval het vertrouwen bij de internationals een boost te geven.

Een nederlaag zou ook zo maar het eens het einde kunnen betekenen van bondscoach Danny Blind.

Kevin Strootman speelde tegen de Grieken zijn vierde interland na zijn zware blessure en is meteen al niet meer weg te denken op het Nederlandse middenveld. Vooruitkijkend naar het duel met Zweden is de speler van AS Roma als op het veld, strijdvaardig en direct.

"We moeten stoppen met praten en het op het veld laten zien. Het zal een lastige uitwedstrijd worden, maar wij mogen geen excuses meer hebben. We moeten ervoor zorgen dat wij het waard zijn om het shirt te dragen van het Nederlands elftal, om voor ons land uit te komen."

Kevin Strootman in actie in het duel met Griekenland

Waarom die dadendrang niet uit de verf kwam tegen de Grieken lag misschien aan het feit dat het 'maar' een oefenwedstrijd betrof.

"Misschien doen we dat onbewust en denken we vooral vanuit balbezit, om goals te maken en om het publiek te vermaken. Zo begonnen we ook tegen Griekenland en daarna valt het weg. Om het dan om te draaien en tot het gaatje te gaan... Dat gebeurt dan niet in een oefenwedstrijd waar je dat in een kwalificatiewedstrijd wel zou doen."

Tot het gaatje gaan en alles geven op het veld was voor Strootman lange tijd een brug te ver. Nu is de middenvelder van AS Roma vol overtuiging wanneer hem wordt gevraagd of hij dat nu wel zou kunnen.

"Ja. Maar dat was wel lastig in het begin. Dan ben je meer met je knie bezig dan met je spel. Ik heb een goede vakantie gehad, wat doorgetraind en ook m'n rust gepakt. Daarna voelde ik mij sterk en goed. Ik kan zeker tot het gaatje gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl