NOS Wielrennen

Gesink: heb het gevoel dat ik terug ben

Gesink: moest aan mijn pa denken toen ik finishte

Robert Gesink won zaterdag op schitterende wijze de koninginnenrit in de Ronde van Spanje. De renner van Lotto-Jumbo zegevierde op de Aubisque.

Maandag werd hij nog tweede in de rit naar Lagos de Covadonga. "Toen was ik er al heel dichtbij, maar kwam Quintana nog langszij. Ik wilde het nog een keer proberen en vandaag pakte dat goed uit."

Al vroeg in de etappe zat Gesink mee met een ontsnapping. "Het was een grote groep, met veel sterke renners", keek Gesink terug. In totaal moesten ze drie cols van de eerste categorie over, waarna de Aubisque wachtte.

Gesink sprint naar zege op de Aubisque

Uiteindelijk begon hij met Kenny Elissonde en Egor Silin aan de slotkilometer van de loodzware etappe en kort voor de streep perste hij er nog een laatste demarrage uit, die de Fransman en Rus niet meer konden pareren. "Ik wist niet of ik het kon, maar ik bleef knokken in die finale. Ik kon niet meer zitten door de kramp, maar ik had gelukkig genoeg over."

"Het is een zwaar seizoen geweest, maar ik heb nu echt het gevoel dat ik terug ben." Het is de eerste zege in een van de drie grote rondes (Giro, Tour, Vuelta) voor de 30-jarige Gesink. "Dat is een heel erg goed gevoel."

Gesink na zijn zege in koninginnenrit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl