NOS Wielrennen

Gesink wint koninginnenrit in Vuelta

Gesink sprint naar zege op de Aubisque

Robert Gesink heeft de koninginnenrit in de Vuelta op zijn naam geschreven. De Nederlander van Lotto-Jumbo sprong op de slotklim, de Aubisque van buitencategorie, weg bij zijn medevluchters.

Het is zijn eerste ritzege in een grote ronde.

Nadat hij eerder op de beklimming al was gedemarreerd, sloten even later Kenny Elissonde en Egor Silin weer bij hem aan. Met z'n drieën gingen ze de slotkilometer in, maar met een paar honderd meter nog te gaan, was de versnelling van Gesink te veel voor de twee.

Gesink demarreert op de Aubisque

In de vrijwel geheel in Frankrijk gereden etappe ontstond voor de eerste beklimming al een omvangrijke kopgroep, die aanvankelijk bestond uit 41 renners (onder wie Gesink), maar flink uitdunde.

Simon Yates begon na sterk werk van z'n Orica-ploeg op de derde col (de Marie Blanque) vanuit de favorietengroep aan een imponerende inhaalrace.

Yates haalt het niet

De Brit kwam uiteindelijk op Gesink 0.39 tekort, maar klom wel van de zevende naar de vierde plek in het klassement. Rodetruidrager Nairo Quintana probeerde in de elitegroep winst te pakken. Naaste belager Chris Froome hield stand, maar nummer drie Alejandro Valverde gaf 9.09 toe op de Colombiaan en zakte naar de negentiende plaats in het klassement.

Huldiging ritwinnaar Gesink
Uitslag etappe 14

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl